Wat is een open jaw ticket?

Wat is een open jaw ticket?

Eén van de top tips om goedkope vluchten te vinden, is om een open jaw ticket te boeken. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe kun je een dergelijk ticket vinden?

Wat zijn open jaw tickets?

Een open jaw ticket is een retourticket waarbij je niet op hetzelfde vliegveld land als dat je bent vertrokken. Voorbeeld 1: op de heenreis vlieg je van Amsterdam naar Tokio en op de terugreis vlieg je van Tokio naar Brussel.

Een andere mogelijkheid is dat je op de plaats van bestemming vanuit een andere luchthaven vliegt dan je oorspronkelijk bent aangekomen. Voorbeeld 2: op de heenreis vlieg je van Amsterdam naar Tokio en op de terugreis vlieg je van Shanghai naar Amsterdam.

In eerste instantie lijken bovenstaande open jaw constructies misschien niet zo aantrekkelijk, omdat je soms wat verder moet reizen naar een vliegveld, of dat je de reis tussen twee bestemmingen zelf moet regelen, zoals in voorbeeld 2 waarbij je zelf de reis tussen Japan en China nog moet verzorgen.

Echter deze open jaw constructies zijn vaak veel goedkoper dan het traditionele retourtje. Het kan je soms al een paar honderd euro schelen. Je zult wel moeten berekenen of je daadwerkelijk goedkoper uit bent als je de bijkomende kosten van vervoer en eventueel extra hotelverblijf erbij rekent.

Niet alleen is het goedkoper, het kan natuurlijk ook zijn dat je van plan bent om, zoals in voorbeeld 2 zowel Japan en China te gaan bezoeken, in dat geval is het open jaw ticket veel praktischer.

Hoe vind je dan een open jaw ticket online?

Bij de volgende websites kun je makkelijk naar open jaw tickets zoeken door gebruik te maken van de optie Multi-city/Multi-stad/Meerdere bestemmingen:

Verder is het aan te raden om de volgende websites te volgen:

Zij posten dagelijks interessante vliegtickets, waar ook regelmatig open jaw constructies bij zitten.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *