Vijf tips voor lichtbepakt reizen

Vijf tips voor lichtbepakt reizen

De tijd van grote koffers, volgeladen met kleding en schoenen, is wel een beetje voorbij. Lichtbepakt reizen is in. Dit komt voornamelijk door de hoge tarieven die vliegmaatschappijen rekenen voor het inchecken van ruimbagage. Maar ook doordat er meer rondgereisd wordt en grote bagage niet meer praktisch is.

Door het slimmer omgaan met je bagage kun je veel kosten en gewicht voorkomen tijdens je reis en dit maakt je reis een stuk aangenamer.

Lichtbepakt reizen gaat een stuk makkelijker met deze vijf tips:

Vind een lichtgewicht koffer of reistas

Lichtbepakt reizen begint bij een lichte koffer of reistas. Als alleen je koffer al op de helft van het toegestane gewicht zit, wordt het moeilijk om licht te reizen. Neem daarom de tijd om je te verdiepen in koffers en reistassen. Kijk hierbij naar het ontwerp (wielen (2 versus 4), vorm, interieur), de materialen (harde of zachte buitenkant) en het gewicht. Lichtgewicht koffers kun je bijvoorbeeld vinden bij Samsonite (1,7 kg) RImowa (1,9 kg) Eastpack (2,5 kg) Suitsuit (2,5 kg).

Gebruik een inpaklijst

Maak een inpaklijst die je voor allerlei soorten reizen kunt gebruiken, of het nu een citytrip is of een avontuurlijke rondreis door India. Je lijst dient alleen uit spullen te bestaan die in je handbagage passen. Wanneer je je inpaklijst gebruikt, let er dan goed op dat je ook alleen spullen inpakt die erop staan. Hiermee voorkom je dat je extra spullen toe gaat voegen voor het geval dat. Achteraf blijkt bijna altijd dat je deze spullen niet nodig had. Mocht je toch iets nodig hebben op reis dat je niet mee hebt genomen, kun je het altijd nog ter plekke kopen.

Vloeistoffen: vermijd deze zoveel mogelijk

Vloeistoffen maken je bagage al snel zwaarder dan nodig is. Probeer dus zoveel alternatieven te vinden voor je vloeistoffen. Zo kun je bij Lush ook shampoo en conditioner bars kopen. In plaats van douchegel kun je een vaste zeep of van die zeepblaadjes meenemen. Vaak krijg je bij hotels ook shampoo en douchegel. Vaak geldt hoe duurder het hotel, hoe beter de kwaliteit van de shampoo, douchegel en dergelijke.  Een andere optie is om alles wat je nodig hebt op je bestemming te kopen. Dit is uiteraard alleen handig als je niet vaak vliegt en de grotere verpakkingen weer moet weggooien.

Doe regelmatig de was

Als je maar een weekje wegblijft, kun je makkelijk je vakantie doorkomen met de kleding die je bij hebt zonder te hoeven wassen. Bij een langere reis zul je regelmatig moeten wassen, maar met de juiste tools (wasmiddel, waslijntje) is dit geen probleem. Als je bijvoorbeeld drie onderbroeken meeneemt, dan kun je er één aandoen, één wassen en één laten drogen.

Stem je kledingstukken op elkaar af

Zorg dat de kleuren van je kledingstukken goed bij elkaar passen. Dit kun je doen door vantevoren een paar kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld zwart-grijs-wit of blauw-wit-rood. Door te zorgen dat alles bij elkaar past, kun je je reisgarderobe maximaal benutten door allerlei combinaties te maken.

Heb jij ook een tip die lichtbepakt reizen makkelijker maakt, laat het ons hieronder weten!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *