Boek versus E-book: welke is handiger op reis?

Boek versus E-book: welke is handiger op reis?

Een van de favoriete activiteiten op reis is zonder twijfel lezen. Met de komst van tablets en e-readers zijn steeds meer mensen overgestapt op het lezen van e-books. Maar is dit wel het handigst om mee te nemen op reis? Of zijn er toch nog voordelen aan een gewoon boek die een e-book overtreffen?

Voordelen van papieren boeken:

  • De batterijen gaan nooit op ūüėČ Een boek kun je ten alle tijden lezen, zonder dat je op een gegeven moment op zoek moet gaan naar een stopcontact. Het enige vereiste is dat je genoeg licht hebt om de letters te lezen.
  • Als je je tablet of e-reader kwijtraakt, zijn de kosten om deze te vervangen een stuk hoger dan bij een boek.
  • Een boek zal niet snel gestolen worden. Dus je kunt met een gerust hart gaan zwemmen of andere dingen doen zonder je zorgen te hoeven maken dat je boek er niet meer zal zijn wanneer je terugkomt.
  • Boeken kunnen niet goed tegen water, maar mochten ze onverhoopt in het zwembad belanden dan overleven ze het wel.
  • Je boeken kun je op reis ruilen met andere reizigers. In de meeste hotels staan er wel boekenkasten of planken waar je je boek kunt achterlaten voor de volgende lezer. Zorg er dan wel voor dat je boeken meeneemt die je wilt achterlaten, anders loop je je hele reis nog met het boek te zeulen.

Voordelen van de tablets:

  • Je kunt veel meer e-books meenemen dan papieren boeken. Op een tablet passen makkelijk honderden e-books.
  • √Č√©n tablet is een stuk lichter dan een paar boeken.
  • Door je apparaten te synchroniseren kun je je boek verder lezen op je telefoon wanneer je je tablet niet bij hebt.
  • Een tablet heeft meerdere functionaliteiten. Naast het lezen van een boek, kun je ook fotograferen, filmen, internetten etc.

Wat neem ik mee?

Bij een korte citytrip neem ik mijn tablet niet mee. Eigenlijk vooral omdat ik het niet fijn vind om rond te lopen met een tablet in een vreemde stad. Vaak heb ik alleen een rugtas mee en als een hotelkamer geen kluisje heeft, vind ik het ook niet fijn om de tablet onbeschermd in mijn kamer te laten liggen. Voor internetten en filmpjes gebruik ik dan gewoon mijn telefoon. En verder neem ik een papieren boek mee, die ik niet terug naar huis wil meenemen. Dan kan ik hem mooi in het hotel achterlaten wanneer ik het uit heb gelezen.

Bij een langere reis neem ik zeker mijn tablet mee. Toch fijner als je een groter scherm hebt om te internetten en Netflix te kijken. Ik heb dan ook een koffer mee die op slot kan, dus vind ik het ook niet erg om mijn tablet op mijn hotelkamer achter te laten. Echter ik neem ook altijd nog één papieren boek mee (die weg mag) om bij het zwembad of aan het strand te lezen. Dit vanwege de kans op schade aan je tablet (water en zand) en de kans dat het gestolen wordt wanneer je gaat zwemmen.

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *