6 Onmisbare items in het vliegtuig

6 Onmisbare items in het vliegtuig

Naast dat je uiteraard altijd een paspoort, geld, pasjes en een zonnebril meeneemt op reis, zijn er nog een aantal items waar wij niet zonder kunnen op reis.

Anti-bacteriële doekjes

Mocht je het niet nog weten, het vliegtuig is vies en zit vol met bacteriën.  Zo schijnt je koffer in contact te komen met 80 miljoen bacteriën tijdens het reizen. Niet echt fijn. Maak er dus een gewoonte van om je plaats in het vliegtuig (vooral het tafeltje voor je) met de doekjes af te vegen en regelmatig je handen ermee schoon te maken.

Warme kleding

Als je vaker vliegt weet je dat het soms ijskoud kan zijn in het vliegtuig en andere keren is het bloedheet. Zorg er daarom voor dat je je in laagjes kleedt en dat je altijd iets warms hebt om aan te doen. Neem bijvoorbeeld een dunne fleece trui mee of een super warme sjaal die je als dekentje kan gebruiken en vergeet de warme sokken niet. Niks is vervelender om het koud te hebben in het vliegtuig.

Lippenbalsem en bodylotion

Nadat ik één keer mijn lippenbalsem in het vliegtuig vergeten ben, doe ik dit nooit meer. Je lippen en huid kunnen enorm droog (en pijnlijk) worden door de droge lucht in het vliegtuig. Zorg er daarom altijd voor dat je een lippenbalsem en crème bij hebt om je huid en lippen goed te verzorgen tijdens de vlucht. Wil je ruimte besparen? Doe dan een beetje bodylotion in een lenzendoosje of neem een 2 in 1 product zoals kokosolie.

Snacks

Zorg dat je altijd wat bij hebt om te snacken, zoals een proteïne reep, nootjes of gedroogd fruit. Snacks kopen op het vliegveld zelf is ongelooflijk duur en het eten in het vliegtuig is vaker niet lekker dan wel. Het is ook een goed idee om een leeg flesje water mee te nemen die je weer vult wanneer je door de douane heen bent. Dit bespaart veel geld en je weet zeker dat je genoeg te drinken zult hebben in het vliegtuig.

Koptelefoon

Ik heb gelezen dat die koptelefoontjes die uitgedeeld worden in het vliegtuig niet zo nieuw zijn als je zou denken. Ze worden vaak schoongemaakt en weer hergebruikt. Verder zitten deze koptelefoontjes vaak niet echt lekker. Vergeet daarom niet om je eigen koptelefoon mee te nemen. Voor een korte vlucht is een gewone koptelefoon voldoende, maar voor een lange vlucht is het zeker de moeite waard om te investeren in een goede noise-cancelling hoofdtelefoon. Door zo’n hoofdtelefoon te gebruiken wordt de kans op hoofdpijn en oververmoeidheid gereduceerd en kan het zelfs voorkomen.

Entertainment

Bij korte vluchten is er helemaal geen entertainment aan boord van het vliegtuig. Om de tijd in het vliegtuig zo comfortabel mogelijk door te brengen, zorg dat je je favoriete series hebt gedownload via Netflix of neem leesvoer mee (boek, e-book of tijdschrift). De tijd gaat dan veel sneller en je bent meer afgeleid van wat je er om je heen gebeurd (bijvoorbeeld turbulentie of vervelende achterburen).

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *