5 Tips om je telefoon te beschermen op reis

5 Tips om je telefoon te beschermen op reis

Op reis is je telefoon waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen die je mee hebt genomen. Niet alleen omdat je hierop kunt zien waar je bent en hoe je ergens moet komen, maar ook om contact op te nemen met familie en vrienden. Het is dus belangrijk om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen. Om je hierbij te helpen hebben we de volgende 5 tips verzameld:

Een waterdichte hoes

Niet alleen noodzakelijk als je onderwater foto’s wilt maken, maar ook als je een boottocht gaat maken of tijdens het regenseizoen.  Deze van reisartikelen.nl koop je meteen in een verpakking van 3 stuks. Handig als je er één kwijtraakt.

Bescherm je telefoonscherm

Investeer in een goede screen protector om te voorkomen dat je scherm vol krassen zit of gebroken is als je weer thuis komt. Ik mis bijna de goede oude tijd waar ik nog een telefoon met een klepje had. Die kon je makkelijk laten vallen zonder dat er iets kapot ging.

Stevig telefoonhoesje

De kans dat je tijdens je reis je telefoon een keer laat vallen is best groot. Zeker als je reis avontuurlijker is dan je dagelijkse leven, denk aan bijvoorbeeld aan fietstochten, raften of skiën. Je telefoon moet maar net verkeerd terecht komen en je hebt een grote barst in je scherm. Neem daarom altijd een stevig hoesje mee tijdens je reis die schade aan je telefoon kan voorkomen. Bijvoorbeeld de hoesjes van Otterbox.

Reinigingsdoekjes

Zorg dat je altijd reinigingsdoekjes mee te nemen voor je telefoon, bijvoorbeeld deze te koop bij de AH. Niet alleen om je scherm weer goed te kunnen zien, maar ook wegens de vele bacteriën die er op je telefoon terechtkomen. Zeker als je de gewoonte hebt om vlak voor of tijdens het eten gebruik te maken van je telefoon en daarna weer met je handen gaat eten.

Verzekering

Check of je telefoon gedekt wordt in je reisverzekering en tot welke bedrag deze wordt vergoed. Mocht je telefoon niet vergoed worden door je reisverzekering, kijk dan of je aparte telefoonverzekering kunt nemen. Kijk daarbij wel goed naar de voorwaarden, wat wordt er precies vergoed (hoogte bedrag, vervangend toestel (nieuw of refurbished).

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *